ACT: F.A.Q. ICE

Dump hier alles omtrent je ICE perikelen

Postby Douwe » Fri 14 May 2004 10:32

Olijnsma wrote:een paar mdf schoten monteren
dus een soort box in de kist monteren met de juiste inhoud


Dat had ik idd ook bedacht alleen dan moet ik me hele kist inclusief bekleding slopen :s

Ik zat daarom te denken aan opvullen!?
Douwe
 
Posts: 2320
Joined: Fri 15 Feb 2002 0:00
Location: Apeldoorn

Postby Stefan S. » Fri 14 May 2004 10:39

Met opvullen alleen zal je niet de gewenst inhoud bereiken, dus toch echt met schotje werken :wink:
Stefan S.
 
Posts: 2794
Joined: Wed 7 May 2003 10:50
Location: Twente

Postby Erik Olijnsma » Fri 14 May 2004 10:44

dtune_stefan wrote:Met opvullen alleen zal je niet de gewenst inhoud bereiken, dus toch echt met schotje werken :wink:



Idd, je zal met massief materiaal moeten werken. anders heb je nog steeds dat er lucht wordt doorgelaten, en op een gegeven moment heb je een doffe woofer, geloof ook niet dat dat de bedoeling is.
Erik Olijnsma
Über-Spammer
 
Posts: 12075
Joined: Sun 31 Aug 2003 15:41
Location: Fryslân

Postby Riël » Fri 14 May 2004 19:12

Volgens mij kun je er best wel wat cement ofzo in laten lopen :)
Riël
Über-Spammer
 
Posts: 30403
Joined: Tue 14 Aug 2001 0:00
Location: Born

Postby Chris@R5 » Fri 14 May 2004 20:04

Hoe kan ik een eventuele kortsluiting opsporen in mijn bedrading van de radio.

Mijn vorige radio is nl gesneuveld wegens een sluiting (denk ik) en stuurde vervolgens niks meer uit naar de boxen, alleen naar de sub via de RCA die dus wel werkte.

Ik kon alleen geen enkel punt vinden waar sluiting zou kunnen ontstaan.
Chris@R5
 
Posts: 4152
Joined: Thu 18 Sep 2003 17:49
Location: Drenthe, Assen

Postby Erik (Schepjes) » Fri 14 May 2004 20:07

Ik had ook ff een vraagje..

wat speelt het beste.

zoŽn standaard kist met woofer en alles er in,

of een kist zelf maken ect ect,

want lijkt mij makelijker in de toekomst om gewoon zo kant en klare kist te kopen..

je heb toch ook kisten waar je dan zelf de sub nog bij moet zoeken??
Erik (Schepjes)
 
Posts: 4790
Joined: Sun 11 May 2003 13:26
Location: Alkmaar

Postby Bram (vospower) » Fri 14 May 2004 20:29

Persoonlijk zou ik voor het laatste gaan, mits de goede inhoud van de box (dus aangepast op je sub). Volledige kisten inclusief versterker zijn vaak van 'slechtere' kwaliteit. Je zult ook waarschijnlijk nooit een complete set vinden van een van het betere alpine materiaal. Een voordeel van wel een comlete kist is is dat de woofer en kist vaak goed op elkaar zijn afgesteld. Wil je gewoon lekkere bas dan zou ik het wel doen, ga je meer voor superieure kwaliteit en mega decibels, neem dan alles los :)

Grtz Bram
Bram (vospower)
 
Posts: 2019
Joined: Mon 3 Feb 2003 12:54
Location: Catsop

Postby Erik (Schepjes) » Fri 14 May 2004 20:34

ok,

maar bijvoorbeel infinity heeft ook van die kisten zonder versterker.. RF volgens mij ook.. als je daardan ook zoŽn RF of infinity versterker op aansluit.

Is dat dan ook minder als je dan zelf gaat bouwen?
Erik (Schepjes)
 
Posts: 4790
Joined: Sun 11 May 2003 13:26
Location: Alkmaar

Postby Erik Olijnsma » Fri 14 May 2004 21:48

SchepjeS wrote:ok,

maar bijvoorbeel infinity heeft ook van die kisten zonder versterker.. RF volgens mij ook.. als je daardan ook zoŽn RF of infinity versterker op aansluit.

Is dat dan ook minder als je dan zelf gaat bouwen?


Klopt, die kisten voldoen prima, want de inhoud is exact berekend MAAR die kisten zijn standaard, 13 in een dozijn.

En op zich is dat niet erg, maar iemand die wat meer eisender is wil daarom juist een custombox, waar netjes de versterkers zijn ingebouwd, en wat al dan niet de specifieke eisen zijn.
Erik Olijnsma
Über-Spammer
 
Posts: 12075
Joined: Sun 31 Aug 2003 15:41
Location: Fryslân

Postby Chris@R5 » Sat 15 May 2004 10:48

Chris@R5 wrote:Hoe kan ik een eventuele kortsluiting opsporen in mijn bedrading van de radio.

Mijn vorige radio is nl gesneuveld wegens een sluiting (denk ik) en stuurde vervolgens niks meer uit naar de boxen, alleen naar de sub via de RCA die dus wel werkte.

Ik kon alleen geen enkel punt vinden waar sluiting zou kunnen ontstaan.
Chris@R5
 
Posts: 4152
Joined: Thu 18 Sep 2003 17:49
Location: Drenthe, Assen

Postby antoine » Sat 15 May 2004 11:04

Chris@R5 wrote:Hoe kan ik een eventuele kortsluiting opsporen in mijn bedrading van de radio.

Mijn vorige radio is nl gesneuveld wegens een sluiting (denk ik) en stuurde vervolgens niks meer uit naar de boxen, alleen naar de sub via de RCA die dus wel werkte.

Ik kon alleen geen enkel punt vinden waar sluiting zou kunnen ontstaan.


Je geeft bijna zelf 't antwoord.In de bedrading zit geen kortsluiting want de radio werkt gewoon.Het onderdeel wat kapot is , is het 'versterker gedeelte' in je radio.Heb je de luidsprekers ook doorgemeten?? Hier kan natuurlijk ook een kortsluiting in zitten (of een los kontakt >-) )waardoor je de versterker kunt opblazen.
antoine
 
Posts: 7732
Joined: Sun 19 Jan 2003 17:51
Location: mont chêne
Car: Renault Clio III RS

Postby Chris@R5 » Sat 15 May 2004 11:07

hoe meet ik die boxen dan door en wat zijn echte 'don'ts' bij bedrading van boxen?
Chris@R5
 
Posts: 4152
Joined: Thu 18 Sep 2003 17:49
Location: Drenthe, Assen

Postby antoine » Sat 15 May 2004 11:17

Dit doe je door de plus en min tepakken van luidspreker en dan met een ohm meter te meten.Normaal moet je dan een getal van rond de 4 ohm krijgen.
antoine
 
Posts: 7732
Joined: Sun 19 Jan 2003 17:51
Location: mont chêne
Car: Renault Clio III RS

Postby Chris@R5 » Sat 15 May 2004 11:20

En in geval van storing hoger lijkt mij, toch?

edit/ Moet ik dit meten bij het filter (composet)?/edit
Chris@R5
 
Posts: 4152
Joined: Thu 18 Sep 2003 17:49
Location: Drenthe, Assen

Postby Erik Olijnsma » Sat 15 May 2004 11:22

nee, juist lager. Want 4 ohm is een weerstand. Als je een draadje pakt van 5 cm heb je nauwelijks weerstand. Dus is het getal zeer laag.

Dit is hetzelfde als bij jouw speakers als er kortsluiting is, is er weinig weerstand dus een laag getal.
Erik Olijnsma
Über-Spammer
 
Posts: 12075
Joined: Sun 31 Aug 2003 15:41
Location: Fryslân

Postby Erik Olijnsma » Sat 15 May 2004 11:22

Chris@R5 wrote:En in geval van storing hoger lijkt mij, toch?

edit/ Moet ik dit meten bij het filter (composet)?/edit


nee, probeer eerst eens de speakers zelf, dus de plus en min polen bij de magneet
Erik Olijnsma
Über-Spammer
 
Posts: 12075
Joined: Sun 31 Aug 2003 15:41
Location: Fryslân

Postby antoine » Sat 15 May 2004 11:23

Bij kortsluiting is hij 0 en bij een bv onderbroken spoel oneindig.
antoine
 
Posts: 7732
Joined: Sun 19 Jan 2003 17:51
Location: mont chêne
Car: Renault Clio III RS

Postby Chris@R5 » Sat 15 May 2004 11:31

Olijnsma wrote:nee, juist lager. Want 4 ohm is een weerstand. Als je een draadje pakt van 5 cm heb je nauwelijks weerstand. Dus is het getal zeer laag.

Dit is hetzelfde als bij jouw speakers als er kortsluiting is, is er weinig weerstand dus een laag getal.


Maar dit moet ik dus doen als ik de HU heb aangesloten. Het lijkt mij dat als ik 'm aansluit en ik zet 'm aan en ga meten dan is het weer voorbij.
Chris@R5
 
Posts: 4152
Joined: Thu 18 Sep 2003 17:49
Location: Drenthe, Assen

Postby Erik Olijnsma » Sat 15 May 2004 11:50

Chris@R5 wrote:
Olijnsma wrote:nee, juist lager. Want 4 ohm is een weerstand. Als je een draadje pakt van 5 cm heb je nauwelijks weerstand. Dus is het getal zeer laag.

Dit is hetzelfde als bij jouw speakers als er kortsluiting is, is er weinig weerstand dus een laag getal.


Maar dit moet ik dus doen als ik de HU heb aangesloten. Het lijkt mij dat als ik 'm aansluit en ik zet 'm aan en ga meten dan is het weer voorbij.


nee gewoon multi meter op de speaker zetten, zonder dat je de radio hebt aangesloten, want de radio heeft niets te maken met sluiting in de speakers.

Wat wel kan is achter de radio eens proberen op de plus en min draad. en kijken wat je dan krijgt.

Maar is pas nodig als blijkt dat de tweeter en de woofer gewoon 4 ohm aangeven
Erik Olijnsma
Über-Spammer
 
Posts: 12075
Joined: Sun 31 Aug 2003 15:41
Location: Fryslân

Postby Chris@R5 » Sat 15 May 2004 12:47

Net de compo doorgemeten en er kwam het volgende uit:

Beide woofertjes: 4ohm
Beide tweeters: 2ohm

Moeten die tweeters op 2ohm of heb ik heel toevallig in beide sluiting?? :evil: :S
Chris@R5
 
Posts: 4152
Joined: Thu 18 Sep 2003 17:49
Location: Drenthe, Assen

Postby antoine » Sat 15 May 2004 13:26

Nee,de gemeten waarden zijn goed.Het gaat om een compo setje?
Misschien sluiting in je filter?
Hoe je dat moet meten weet ik niet.
antoine
 
Posts: 7732
Joined: Sun 19 Jan 2003 17:51
Location: mont chêne
Car: Renault Clio III RS

Postby Erik Olijnsma » Sat 15 May 2004 15:08

Ik heb voor mijzelf vanmiddag een Signat klasse D digitaal monoblock gekocht voor in de Clio, heb geen zware eisen dus dat moest wel geneog zijn.... dacht ik.

Maar wat ontzettend weinig vermogen zit er in dit ding. Het moet een 10 inch pioneer woofer aandrijven, en mij vorige versterker (Caliber Competition) moest de gain halverwege en de instelling in de radio op 0, en dan zat je al met hoofdpijn.

Nu heb ik bij deze Signat de gain vol open, de radio instelling op +6 en heb dezelfde eigenschappen van de Caliber op de radio met -4. :( Wel een beetje teleurgesteld hierin.

De Caliber heeft mindere RMS waarden als deze Signat ( de Dig1) de Dig1 heeft 430watt rms bij 4 ohm. De woofer heeft een max capaciteit van 250 watt RMS en die zat dus echt lang niet tegen het max aan.

Wou ik gewoon ff kwijt :p
Erik Olijnsma
Über-Spammer
 
Posts: 12075
Joined: Sun 31 Aug 2003 15:41
Location: Fryslân

Postby Chris@R5 » Sat 15 May 2004 15:50

Mijn install is ook weer up and running (~) 8) .

BTW Eri>>k nait soezen, bloazen met die kar >-)
Chris@R5
 
Posts: 4152
Joined: Thu 18 Sep 2003 17:49
Location: Drenthe, Assen

Postby Erik Olijnsma » Sat 15 May 2004 16:49

Chris@R5 wrote:Mijn install is ook weer up and running (~) 8) .

BTW Eri>>k nait soezen, bloazen met die kar >-)


:S en nu in Nederlands?
Erik Olijnsma
Über-Spammer
 
Posts: 12075
Joined: Sun 31 Aug 2003 15:41
Location: Fryslân

Postby dennisvr » Sat 15 May 2004 16:54

ik wil komende week es voor wat setjes gaan kijken, niet te moeilijk, gewoon radio + versterker + subje

welke merken moet ik echt mijdden? Ik wil niet teveel uit gaan geven eigenlijk.
dennisvr
Über-Spammer
 
Posts: 10115
Joined: Sat 20 Apr 2002 0:00
Location: Amersfoort

Postby Stefan S. » Sat 15 May 2004 16:59

dennisvr wrote:ik wil komende week es voor wat setjes gaan kijken, niet te moeilijk, gewoon radio + versterker + subje

welke merken moet ik echt mijdden? Ik wil niet teveel uit gaan geven eigenlijk.


Marquant, Supertech en Boschmann sowieso, maar een beetje zaak verkoop dit spul niet :D
Stefan S.
 
Posts: 2794
Joined: Wed 7 May 2003 10:50
Location: Twente

Postby Erik Olijnsma » Sat 15 May 2004 17:00

Ligt natuurlijk helemaal aan jouw smaak en budget.

Maar hier een paar suggesties:

Radio: Pioneer en Alpine Rules, Clarion is wel aardig en Sony met een beperkt aantal modellen.

Versterker en Sub: Hier gaat een wereld voor je open, veel zooi en en top spul te koop. Een goede sub met kist valt te scoren rond de 150-200 euro.

Een goede versterker is prijziger, maar houd ook hier weer aan als je het simpel wilt doen: Pioneer, Alpine, Rockford, Ground Zero, Audison. En noem er maar een groot aantal op:

Afraders zijn Sony, JVC, en alle bekende en onbekende B-Merken.
Erik Olijnsma
Über-Spammer
 
Posts: 12075
Joined: Sun 31 Aug 2003 15:41
Location: Fryslân

Postby Stefan S. » Sat 15 May 2004 17:01

Beste kun je een dagje gaan shoppen bij Ron de Vries, zeer goede prijzen, deskundige info en service (Y)
Image
Last edited by Stefan S. on Sat 15 May 2004 17:02, edited 1 time in total.
Stefan S.
 
Posts: 2794
Joined: Wed 7 May 2003 10:50
Location: Twente

Postby Ron RS » Sat 15 May 2004 17:01

Wie weet of je op een radio Renault een subwoofer kan aansluiten.Heb al wel een versterker er op zitten.
Ron RS
 
Posts: 675
Joined: Mon 15 Apr 2002 0:00
Location: Papendrecht

Postby Erik Olijnsma » Sat 15 May 2004 17:04

Ron RS wrote:Wie weet of je op een radio Renault een subwoofer kan aansluiten.Heb al wel een versterker er op zitten.


het kan wel, desnoods via de High input van een versterker.

Of splitsen.
Erik Olijnsma
Über-Spammer
 
Posts: 12075
Joined: Sun 31 Aug 2003 15:41
Location: Fryslân

Postby dennisvr » Sat 15 May 2004 17:05

dtune_stefan wrote:Marquant, Supertech en Boschmann sowieso, maar een beetje zaak verkoop dit spul niet :D

die kende ik idd al ;)
tnx
Olijnsma wrote:Ligt natuurlijk helemaal aan jouw smaak en budget.

Maar hier een paar suggesties:

Radio: Pioneer en Alpine Rules, Clarion is wel aardig en Sony met een beperkt aantal modellen.

Versterker en Sub: Hier gaat een wereld voor je open, veel zooi en en top spul te koop. Een goede sub met kist valt te scoren rond de 150-200 euro.

Een goede versterker is prijziger, maar houd ook hier weer aan als je het simpel wilt doen: Pioneer, Alpine, Rockford, Ground Zero, Audison. En noem er maar een groot aantal op:

Afraders zijn Sony, JVC, en alle bekende en onbekende B-Merken.

budget: rond de 400-450 pleuro

dtune_stefan wrote:Beste kun je een dagje gaan shoppen bij Ron de Vries, zeer goede prijzen, deskundige info en service (Y)
Image

Zwaag is niet echt in de buurt :P
dennisvr
Über-Spammer
 
Posts: 10115
Joined: Sat 20 Apr 2002 0:00
Location: Amersfoort

Postby Stefan S. » Sat 15 May 2004 17:10

Als je ziet hoeveel het scheelt bij Ron de Vries, kun je wel naar België rijden. :wink: Als ik hier naar Almelo ga( zit ook een hifizaak) betaal ik alleen voor een amp 369 euro en heb dan een JBL GTO6000, kost bij rdv 169 euro. :D
Maar wat jij wilt :lol:
Stefan S.
 
Posts: 2794
Joined: Wed 7 May 2003 10:50
Location: Twente

Postby dennisvr » Sat 15 May 2004 17:12

dtune_stefan wrote:Als je ziet hoeveel het scheelt bij Ron de Vries, kun je wel naar België rijden. :wink: Als ik hier naar Almelo ga( zit ook een hifizaak) betaal ik alleen voor een amp 369 euro en heb dan een JBL GTO6000, kost bij rdv 169 euro. :D
Maar wat jij wilt :lol:

hij heeft een webshop ;)

probleem is, ikke audio n00b. ikke niet zelf kunnen ;)
dennisvr
Über-Spammer
 
Posts: 10115
Joined: Sat 20 Apr 2002 0:00
Location: Amersfoort

Postby Stefan S. » Sat 15 May 2004 17:15

Nee hoor, Ron de Vries is een volledige winkel. Ze hebben daar een groot assortiment en je kunt wel 20 verschillende merken luisteren. Das het grote voordeel, want iedereen heeft een eigen smaak en je moet toch luisteren :wink:
Stefan S.
 
Posts: 2794
Joined: Wed 7 May 2003 10:50
Location: Twente

Postby dennisvr » Sat 15 May 2004 17:17

dtune_stefan wrote:Nee hoor, Ron de Vries is een volledige winkel. Ze hebben daar een groot assortiment en je kunt wel 20 verschillende merken luisteren. Das het grote voordeel, want iedereen heeft een eigen smaak en je moet toch luisteren :wink:

ben ik ook wel van plan
ff wat zaakies af hier ;)
maar wil me geen rotzooi laten aansmeren. snappie :P
dennisvr
Über-Spammer
 
Posts: 10115
Joined: Sat 20 Apr 2002 0:00
Location: Amersfoort

Return to Audio



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
cron