2din in megane || ?

Dump hier alles omtrent je ICE perikelen

2din in megane || ?

Postby aron225 » Tue 9 Feb 2010 4:30

allen..

ik ben van plan om eind deze, of volgende maand, weer een 2 din toestel aan te schaffen.
dit had ik ook in mijn vorige (niet-renault) auto, en beviel me prima!

toen had ik een jvc avx 810 met afneembaar scherm, ik ben nu van plan, om een oudere pioneer avic D3 erin te stoppen.

heeft iemand dit al gedaan (vast wel toch) ? en is hier een foto/voorbeeld van? en met name van het afwerk paneeltje.

kom ik op punt 2.
in hoeverre is dit "plug en play"?
de alfa was van dat een DRAMA, met data kabels die aan de iso zaten (risico om boardcomputer te frituren)
geen geschakelde 12 aanwezig was, en dat soort ongein :gun:

ben erg benieuwd naar de ervaringen van de mensen hier.
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby tutuur » Tue 9 Feb 2010 7:12

dan heb je het ook wel over een auto :lol:
User avatar
tutuur
Clubsponsor
 
Donateur
Posts: 14194
Joined: Sun 11 Jan 2009 16:04
Location: hoorn

Postby aron225 » Tue 9 Feb 2010 12:52

achja, je weet nooit wat je tegenkomt, ist niet? :lol:

ik verwacht zelf weinig problemen..

denk dat iker ook maar meteen nieuwe speakers in stop, gezien ik nu een irrititante resonantie heb in de passagiersdeur. (denk het stangetje van de deur hendel, of het elektrische raam mechanisme)
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby aron225 » Wed 10 Feb 2010 18:07

is er nou echt niemand die eens een radio heeft vervangen in een megane 2??

of niemand die weet of de megane bijvoorbeeld een geschakelde plus aan de iso heeft?

en of een aftermarket hu gewoon pluggn en playen is??
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby tutuur » Wed 10 Feb 2010 18:10

volgens mij zijn aftermarket hu's al sinds de jaren 90 plug and play, mits je een normale auto koopt tenminste...

daar is de iso stekker voor uitgevonden!
User avatar
tutuur
Clubsponsor
 
Donateur
Posts: 14194
Joined: Sun 11 Jan 2009 16:04
Location: hoorn

Postby Robke » Wed 10 Feb 2010 18:40

Heel veel auto's hebben geen +15 meer in de iso stekker zitten, maar wordt dit via de canbus aansturing geregeld.\De Mégane heeft gewoon een normale +15 in de iso stekker ziitten, dus dat maakt het al een stuk makkelijker.
Als ik het me goed herinner zit de pulsdraad ook al in de stekker als het goed is, dus al met al een makkie. :D
Robke
 
Posts: 6061
Joined: Sat 12 Jan 2002 0:00
Location: d'n Berg
Car: Lexus IS250

Postby aron225 » Wed 10 Feb 2010 20:36

indd sinds jaren 90 zitten er iso stekkers aan auto's..

en zoals robke zegt, mijn alfa schakelde alles via canbus..
gelukkig heeft de renault boom dan wel +12 en contact +12..

dan kan ik moooi eind van de maand een 2 din unit-je scoren!

foto's volgen,, de vraag is alleen wanneer
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby tutuur » Wed 10 Feb 2010 21:24

toch vreemd dat sommige merken het weer anders gaan doen.... daar is die iso stekker nou juist voor, om dat te voorkomen :@
User avatar
tutuur
Clubsponsor
 
Donateur
Posts: 14194
Joined: Sun 11 Jan 2009 16:04
Location: hoorn

Postby aron225 » Wed 10 Feb 2010 21:41

helemaal mee eens, maarja, een canbus eraan heeft natuurlijk een hoop mogelijkheden..

zo had ik in me ex alfa, info e.d. tussen de klokken op een schermpje..

maarja..
gelukkig heeft de megane wel gewone aansluitingen..
eind van de maand eens kijken voor een 2d in..

en een faceplate.. laat ik nu net een antraciete middenconsole hebben... en de meeste plate's in het zilver zijn.. maarja, dat komt ook wel goed!
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby tutuur » Wed 10 Feb 2010 21:58

Kan er ook wel mooi uitzien toch :)
User avatar
tutuur
Clubsponsor
 
Donateur
Posts: 14194
Joined: Sun 11 Jan 2009 16:04
Location: hoorn

Postby aron225 » Wed 10 Feb 2010 22:48

nee vind ik niet..
alle panelen wil ik zoveel mogelijk dezelfde kleur hebben..

mocht ik er ECHT geen een kunnen vinden, zet ik gewoon de hele console in de 3m di-noc carbon folie.. dan is alles ZEKER 1 kleur, en heb je de overgangs-naad niet, tussen het gat waar je de faceplate op zet , en de console zelf.

dit lijkt mij de mooiste oplossing, alleen word het dan allemaal zo een verbouwing, iets wat ik met mijn vorige auto wel heb gedaan, maar deze wil ik zo oem mogelijk houden
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby RenaultclioII16v (Peter) » Mon 15 Feb 2010 20:00

Zo oem mogelijk zegt ie dan... Als ik allemaal al lees wat je van plan bent! :lol:
RenaultclioII16v (Peter)
 
Posts: 3702
Joined: Mon 7 Jan 2002 0:00
Location: St. Annaland
Car: Talisman sedan

Postby GJ » Mon 15 Feb 2010 21:42

Ik ben ook heel benieuwd hoe de dubbel din headunit eruit gaat zien.
Heb op internet ook niks kunnen vinden.
User avatar
GJ
 
Donateur
Posts: 3714
Joined: Thu 30 Sep 2004 18:50
Location: Nijmegen
Car: Megane R26

Postby aron225 » Tue 16 Feb 2010 16:26

ach peter, je kent de verslaving wel..

eind van de maand een unit scoren, dan hopen dat ik binnen kortte tijd een donker afwerkframe kan vinden/hebben (dingen moeten altijd besteld worden)

@gj

komop.. beter zoeken..
ongeveer zo:
Image
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby GJ » Tue 16 Feb 2010 22:39

Ik vind het er erg ge-photoshopt uitzien :~
User avatar
GJ
 
Donateur
Posts: 3714
Joined: Thu 30 Sep 2004 18:50
Location: Nijmegen
Car: Megane R26

Postby Merijn » Wed 17 Feb 2010 2:09

Ik ook... En ik hoop dat de software op deze Pioneer wat beter is dan op dat ding van mij. ;)
Merijn
Über-Spammer
 
Donateur
Posts: 31434
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Postby aron225 » Wed 17 Feb 2010 10:29

bullshit fotoshop..
hier een filmpie van een soortgelijk http://www.youtube.com/watch?v=HZg4jXuPEYs

het word waarschijnlijk geen pioneer, maar een kenwood of alpine..

zo ziet het er dus uit..
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby Merijn » Wed 17 Feb 2010 10:37

Netjes! :)
Merijn
Über-Spammer
 
Donateur
Posts: 31434
Joined: Tue 13 Nov 2001 0:00
Car: 5 GT Turbo

Postby aron225 » Wed 17 Feb 2010 10:39

my thoughts exactly!

lekker knoeien over een weekje of 2..

de std "updatelist" bende.. ben ik nu na een aantal weken, echt meer dan zat..

en als je eenmaal zo een ding gehad heb.. wil je echt niet meer terug
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby Gabri van der Veen » Wed 17 Feb 2010 10:48

eclipse heeft ook mooie 2-din dvd/navi radio's.
Gabri van der Veen
Über-Spammer
 
Posts: 12475
Joined: Tue 22 Jul 2003 19:43
Location: Leeuwarden

Postby aron225 » Wed 17 Feb 2010 10:59

dat klopt, alleen is dat niet echt mijn ding, en ze zijn moeilijk te krijgen.

alleen die zwarte, met die losse tomtom erop, maar dat vind ik erg lelijk..

ik denk dat het een kenwood 5240 word, of een pioneer navgate 900..

eventueel, als ik er 1 kan vinden een ouwe avic d3, dat bijven top units
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby GJ » Wed 17 Feb 2010 11:05

Pioneer komt binnenkort weer met nieuwe systemen:
http://tweakers.net/nieuws/65593/pionee ... s-aan.html
User avatar
GJ
 
Donateur
Posts: 3714
Joined: Thu 30 Sep 2004 18:50
Location: Nijmegen
Car: Megane R26

Postby Gabri van der Veen » Wed 17 Feb 2010 11:05

aron225 wrote:dat klopt, alleen is dat niet echt mijn ding, en ze zijn moeilijk te krijgen.

alleen die zwarte, met die losse tomtom erop, maar dat vind ik erg lelijk..


mwoah, met de juiste contacten is de avn726e ook wel te leveren :D
Gabri van der Veen
Über-Spammer
 
Posts: 12475
Joined: Tue 22 Jul 2003 19:43
Location: Leeuwarden

Postby aron225 » Wed 17 Feb 2010 12:52

gabri,

ik verwacht niet dat de eclipse unit's met kop en schouders boven de andere uitkomen, anders hadden ze wel bekender geweest.

ik denk nog steeds sterk aan een pioneer of kenwood..

alpine 50x serie is erg mooi, alleen duur, mij iets te duur..
de alpine 20x serie is al ouder, en te betalen, alleen heb je weer de bejaarden interface (echt oldschool)

soundwise, zou de alpine de winnaar zijn (eventueel icm de imprint processor) maar.. ik ben toch niet van plan om een dikke installatie in de megane te stoppen (had ik in de alfa wel, alles audiosystem hx)

dus ik zoals het er nu bijstaat, word het de kenwood 5220/5240 of de avic d3/f900
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby aron225 » Tue 2 Mar 2010 22:46

even een kleine update..
ik wil dit toch doorzetten, en heb nu de inbouwframe's thuis liggen..

radio en bakje zijn er al uit geweest, alleen dient er redelijk wat matteriaal weg geslepen te worden zoals ik het nu heb gezien..

kwa stekker verbindingen e.d. komt get er allemaal prima uit te zien, nu nog even slijpen, en een unit vinden!
aron225
 
Posts: 100
Joined: Sun 31 Jan 2010 13:23
Location: zaanstad

Postby zipzip » Tue 22 Mar 2011 23:00

Heb je dit eigenlijk nog doorgezet?
En foto's van hoe het erin zit?
zipzip
 
Posts: 366
Joined: Mon 17 Jan 2011 23:32
Location: Hagestein

Postby RenaultclioII16v (Peter) » Sun 27 Mar 2011 18:53

Volgens mij staat zijn auto alweer te koop, of is deze al verkocht.
Van een dubbeldin heb ik niks meer gehoord...
RenaultclioII16v (Peter)
 
Posts: 3702
Joined: Mon 7 Jan 2002 0:00
Location: St. Annaland
Car: Talisman sedan

Return to Audio



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group