ACT: Renault 5 GTE.

Post hier al je vragen over de Renault 5. Oer5/Alpine/GTE/GTX/GT Turbo

Postby Steven(stk) » Fri 15 Aug 2008 7:52

Riël Notermans wrote:

Deal!


Na je vakantie maar ff regelen denk ik ? :)
Steven(stk)
 
Posts: 1519
Joined: Tue 6 Dec 2005 10:40
Location: r`dam

Postby Arco » Fri 15 Aug 2008 7:58

Chris wrote:Deels.

Op RTC kun je er wat over vinden, in het GTE register en de GTE gallery...

Op zoek Arco?! :beer:


:X

Lijkt me niet slim. :wink:

Maar ja... lijkt me zo op het oog een goede kas.

Ad wrote:
Arco wrote:Ik zag 'm staan. Wel een geinige auto. Historie bekend ??


jij wou eigenlijk ook gewoon een groen oranje wagen zeker dus dan zet je de jouwe en deze maar naast elkaar :wink:


:lol:

Nadeel is dat ik niet met 2 tegelijk kan rijden.


Als is deze wel in metallic oranje gespoten.
Zwarte cuppies 15` eronder, verlagen met 60 mm en klaar.

Oh ja. Wat Lex zei. Nog ff 16V blok erin en gaan. (Y)

Is de bieding al hoger dan 850 ???
5 GT Turbo '86 Phase I "Circuit" - Clio 1,8 16V '92 "La Salope Noire" Image - 5 GT Turbo '86 Phase I/II "Le Monstre Vert"Image -
Mégane I Phase II 1.4 16V '00 Coupé LPG "La Souris Grise" Image - Clio II Phase II 1.6 16V '03 Initiale LPG "La Souris Grise" Image
User avatar
Arco
Über-Spammer
 
Donateur
Posts: 18221
Joined: Fri 11 Feb 2005 16:24
Location: Gouda
Car: Renault 5 GT Turbo

Postby evert » Fri 15 Aug 2008 8:53

klopt dat gewicht en vermogen wel (815kg, 64kW)? Hij is zo licht, dacht dat een GTE zelfs iets zwaarder was dan een GT Turbo?
evert
 
Posts: 63
Joined: Mon 30 Jun 2003 6:44

Postby Gerald » Fri 15 Aug 2008 8:58

evert wrote:klopt dat gewicht en vermogen wel (815kg, 64kW)? Hij is zo licht, dacht dat een GTE zelfs iets zwaarder was dan een GT Turbo?


Ligt er aan hoe ie is ingevoerd, als het op kenteken als een bv. GTX staat zou dit kunnen kloppen. Uiteindelijk gewicht van een GTE weet ik zo niet. :wink:
User avatar
Gerald
Über-Spammer
 
Donateur
Posts: 11062
Joined: Thu 4 Jul 2002 15:40
Location: Du I Ven
Car: 2x twingo2 +5GTT

Postby anco » Fri 15 Aug 2008 15:36

mijn gte is ingevoerd als type b/c 40 s met een gewicht van 885 kilo..
anco
 
Posts: 112
Joined: Mon 31 Dec 2007 17:08

Postby Riël » Fri 15 Aug 2008 15:47

Bah, mijn GTE als GTE met 69kw :)
Riël
Über-Spammer
 
Posts: 30403
Joined: Tue 14 Aug 2001 0:00
Location: Born

Postby ARNO16V » Fri 15 Aug 2008 20:08

Die GTE is overigens wel een hele nette auto staat sinds een paar maanden net in die lak, is van een spuiter/schadehersteller. :)
ARNO16V
 
Posts: 6609
Joined: Thu 14 Jul 2005 18:00
Location: Meppel

Postby -Ray- » Fri 22 Aug 2008 15:06

-Ray-
 
Posts: 21541
Joined: Thu 29 Nov 2001 0:00
Location: Velserbroek

Postby Ad van Haperen » Fri 22 Aug 2008 15:09

Chris wrote:Kun je beter deze kopen Oranje GTE (Y)


wel opletten ray :P (vorige pagina)
Ad van Haperen
 
Posts: 5838
Joined: Sat 2 Feb 2002 0:00
Location: Etten-Leur

Postby -Ray- » Fri 22 Aug 2008 15:11

man ik lees dit topic nooit :D
-Ray-
 
Posts: 21541
Joined: Thu 29 Nov 2001 0:00
Location: Velserbroek

Postby -PAZ- » Sat 23 Aug 2008 11:49

Wel een leuk ding zo in dit oranje, paar dikke wielen eronder en wat omlaag en je hebt een dikke bak :)
-PAZ-
Über-Spammer
 
Posts: 11268
Joined: Fri 11 Jun 2004 16:55
Location: ijzendijke

Postby Arco » Sat 23 Aug 2008 12:10

Juistem. 8)
5 GT Turbo '86 Phase I "Circuit" - Clio 1,8 16V '92 "La Salope Noire" Image - 5 GT Turbo '86 Phase I/II "Le Monstre Vert"Image -
Mégane I Phase II 1.4 16V '00 Coupé LPG "La Souris Grise" Image - Clio II Phase II 1.6 16V '03 Initiale LPG "La Souris Grise" Image
User avatar
Arco
Über-Spammer
 
Donateur
Posts: 18221
Joined: Fri 11 Feb 2005 16:24
Location: Gouda
Car: Renault 5 GT Turbo

Postby Andrews (supercinq) » Sat 23 Aug 2008 15:39

is een ex-gte van mij

zat toen redelijk wat werk aan
(ik vond hem niet de moeite waard,stak liever dat geld in mn gtt)
beide dorpels,gedeelte van de bodem(had ooit iemand een krik onder gezet |: )
krikpunten en nog wat kleine plekken.
de motorkabelboom was 1 grote zooi
veel slangen afgedopt e.d.

harrald heeft dit allemaal vervangen
de motor volledig nagezien,de auto volledig gespoten.

maar waarom hij m nu wegdoet???
Andrews (supercinq)
 
Posts: 1556
Joined: Sun 25 Feb 2007 22:07
Location: Bergen op Zoom

Postby Wouter » Thu 25 Sep 2008 19:08

Wouter
Über-Spammer
 
Posts: 14527
Joined: Sun 21 Aug 2005 19:50
Location: Nieuw Vennep

Postby Arco » Fri 26 Sep 2008 5:40

2750,- ????? :~
5 GT Turbo '86 Phase I "Circuit" - Clio 1,8 16V '92 "La Salope Noire" Image - 5 GT Turbo '86 Phase I/II "Le Monstre Vert"Image -
Mégane I Phase II 1.4 16V '00 Coupé LPG "La Souris Grise" Image - Clio II Phase II 1.6 16V '03 Initiale LPG "La Souris Grise" Image
User avatar
Arco
Über-Spammer
 
Donateur
Posts: 18221
Joined: Fri 11 Feb 2005 16:24
Location: Gouda
Car: Renault 5 GT Turbo

Postby Karp » Mon 1 Dec 2008 16:57

Rik Hamberg wrote:
Robert Turbo wrote:Wie weet waar de Renault 5 GTE uit Undercover in Nederland is

PN-SR-94

In de 1e week van dit jaar nog gespot bij Autodemontage Snuverink

Image
Image

Kenteken bestaat nog wel.

Apk is al half jaar verlopen, wie weet waar deze is.

Zal deze week eens bellen met autodemontage Snuverink.

Ik ben gefasineerd van deze auto, omdat mijn 5je ooit eens op omroep Zeeland is geweest.


Dit is de 5 die 2 of 3 jaar geleden volgens mij ook in Hardenberg stond bij Renault Waterink. Hij stond daar voor een beurt, om vervolgens naar Zeeland te gaan waar de eigenaar woonde.


Iemand die enig id heeft watvoor wieltjes dit zijn? :wink: 13/14 inch
Karp
 
Posts: 366
Joined: Fri 27 Jul 2007 17:28
Location: Gouda

Postby Menno » Mon 9 Mar 2009 22:15

Bij een hoop Renaultjes, en ook bij de 5 (GTE) , zit er in de temperatuurmetertje ook een rood lampje. Weet iemand wanneer deze hoort te gaan branden?
Is dit een aparte sensor?
Menno
 
Posts: 6437
Joined: Mon 2 Apr 2001 0:00
Location: ZutFun

Postby Geert » Mon 9 Mar 2009 22:24

en dat vraag jij? :~
Geert
 
Posts: 3866
Joined: Fri 27 Oct 2006 17:14
Location: rijssen

Postby Martijn » Tue 10 Mar 2009 5:03

Menno wrote:Bij een hoop Renaultjes, en ook bij de 5 (GTE) , zit er in de temperatuurmetertje ook een rood lampje. Weet iemand wanneer deze hoort te gaan branden?
Is dit een aparte sensor?

Ik meen van niet, alleen de sensor achter op de kop. Zal het nog ff nazoeken in het schema.
5 Baccara 2.0 - 21 2 Litres Turbo - Laguna Grandtour 3.0 V6 24V Initiale - Clio RS
"Diesel: the ultimate thrill killer" (J. Clarkson, 2008)
User avatar
Martijn
Über-Spammer
 
Donateur
Posts: 8102
Joined: Mon 28 Jan 2002 0:00
Location: Zwinderen

Postby Steven(stk) » Tue 10 Mar 2009 7:53

Menno wrote:Bij een hoop Renaultjes, en ook bij de 5 (GTE) , zit er in de temperatuurmetertje ook een rood lampje. Weet iemand wanneer deze hoort te gaan branden?
Is dit een aparte sensor?


het is een apparte sensor van de temperatuur meter / combinatie sensor met de temperatuur sensor voor de ecu. die schakelt bij een bepaalde temperatuur het lampje aan :), waar die precies op het blok zit weet ik niet meer (ik meen bij een gte ergens rechtsvoor op het blok verstopt) , maar hij komt uit op pin b1 van die bruine stekker achter de koplamp.
Last edited by Steven(stk) on Tue 10 Mar 2009 9:49, edited 1 time in total.
Steven(stk)
 
Posts: 1519
Joined: Tue 6 Dec 2005 10:40
Location: r`dam

Postby Abel » Tue 10 Mar 2009 9:40

dat heeft een gt ook en lampje en meter in een. die heeft ook een 2 dradige sensor, een voor het lampje en een voor de temp.
Abel
Über-Spammer
 
Posts: 8511
Joined: Fri 31 Aug 2001 0:00
Location: Groningen

Postby Abel » Tue 10 Mar 2009 11:04

zal trouwens gok ik net als bij een f7p bij de thermostaat zitten
Abel
Über-Spammer
 
Posts: 8511
Joined: Fri 31 Aug 2001 0:00
Location: Groningen

Postby Riël » Tue 10 Mar 2009 15:46

GTE heeft geen gecombineerde sensor.
Riël
Über-Spammer
 
Posts: 30403
Joined: Tue 14 Aug 2001 0:00
Location: Born

Postby Menno » Tue 10 Mar 2009 23:21

2 losse sensoren dus? Eentje voor de meter, en eentje voor het lampje?
En dan maybe ook nog een aparte voor de ecu?

Ik zag er zosnel eigenlijk maar eentje zitten, aan de zijkant van de kop, leek me voor de ecu. Iemand een idee waar de sensor van het lampje zit?
Menno
 
Posts: 6437
Joined: Mon 2 Apr 2001 0:00
Location: ZutFun

Postby Steven(stk) » Wed 11 Mar 2009 8:48

Menno wrote:2 losse sensoren dus? Eentje voor de meter, en eentje voor het lampje?
En dan maybe ook nog een aparte voor de ecu?

Ik zag er zosnel eigenlijk maar eentje zitten, aan de zijkant van de kop, leek me voor de ecu. Iemand een idee waar de sensor van het lampje zit?


Ik meet/kijk het vanavond even voor je na. Heb een gte blok inclusief kabelboom naast de auto staan :)
Steven(stk)
 
Posts: 1519
Joined: Tue 6 Dec 2005 10:40
Location: r`dam

Postby Menno » Thu 12 Mar 2009 17:17

Ok, zou mooi zijn. Hoor t graag van je
Menno
 
Posts: 6437
Joined: Mon 2 Apr 2001 0:00
Location: ZutFun

5GTE, fantastisch

Postby dolf jans » Sat 18 Apr 2009 20:54

In mijn RSi tijd kwam ik regelmatig bij Duitse vrienden van ons die een GTE hadden.
Zo af en toe griste ik de GTE sleutels van tafel om bij hun in de buurt een paar haarspeldbochten te veroveren:
Fantastische auto :grin: .
Net als de GT Turbo maar veel beter met het gas te doseren.
Geef mij maar atmo boven turbo.....
Image
Groeten, Dolf 8)
Last edited by dolf jans on Thu 10 Sep 2009 9:03, edited 1 time in total.
User avatar
dolf jans
 
Donateur
Posts: 1563
Joined: Thu 9 Apr 2009 20:38
Location: Twello
Car: Clio 2 1.6 16v

Postby Steven(stk) » Thu 10 Sep 2009 8:37

Kan iemand met dialogys / renault connecties het bestelnummer van de spanningsregelaar op de dynamo van een gte opzoeken ?
Steven(stk)
 
Posts: 1519
Joined: Tue 6 Dec 2005 10:40
Location: r`dam

Postby Willem-Jan » Thu 10 Sep 2009 9:38

Steven(stk) wrote:Kan iemand met dialogys / renault connecties het bestelnummer van de spanningsregelaar op de dynamo van een gte opzoeken ?


In mijn Dialogys staat deze niet apart vermeld, alleen de complete dynamo.
User avatar
Willem-Jan
Bestuurslid
 
Donateur
Posts: 5592
Joined: Sat 1 Jul 2006 15:42
Location: Opeinde
Car: Laguna, 5 GTE, 4F6

Postby Steven(stk) » Thu 10 Sep 2009 9:42

Willem-Jan wrote:
Steven(stk) wrote:Kan iemand met dialogys / renault connecties het bestelnummer van de spanningsregelaar op de dynamo van een gte opzoeken ?


In mijn Dialogys staat deze niet apart vermeld, alleen de complete dynamo.

hmm jammer ,thnx iig :)
Steven(stk)
 
Posts: 1519
Joined: Tue 6 Dec 2005 10:40
Location: r`dam

Postby Steven » Thu 10 Sep 2009 9:58

Niet ff met de dynamoboer bellen? Die heeft ze vaak nog op voorraad ook.
User avatar
Steven
 
Donateur
Posts: 26858
Joined: Sat 22 Dec 2001 0:00
Location: Alkmaar
Car: M536

Postby Abel » Thu 10 Sep 2009 17:43

precies, en anders even langs de Brezan die heeft ze ook wel.
Abel
Über-Spammer
 
Posts: 8511
Joined: Fri 31 Aug 2001 0:00
Location: Groningen

Postby Steven(stk) » Thu 10 Sep 2009 17:55

dynamo boer heeft het ding morgen liggen (Y)
Steven(stk)
 
Posts: 1519
Joined: Tue 6 Dec 2005 10:40
Location: r`dam

Postby Bart V » Thu 10 Sep 2009 19:49

Menno wrote:Bij een hoop Renaultjes, en ook bij de 5 (GTE) , zit er in de temperatuurmetertje ook een rood lampje. Weet iemand wanneer deze hoort te gaan branden?
Is dit een aparte sensor?


Het is een 2 polige sensor met massa via de sensor als ik me niet vergis. 1 pen voor de variabele weerstand voor de meter via massa van de sensorbehuizing, en de andere voor de schakelaar, eveneens via massa van de sensorberhuizing.
Bart V
 
Posts: 6420
Joined: Wed 18 Apr 2001 0:00
Location: Blaricum

Postby Riël » Fri 11 Sep 2009 8:11

Hij hoort te branden als ie te heet wordt overigens :p
Riël
Über-Spammer
 
Posts: 30403
Joined: Tue 14 Aug 2001 0:00
Location: Born

Return to Renault 5



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
cron