Accu lampje

Post hier al je vragen over de Renault 19

Accu lampje

Postby Gerrit79 » Tue 16 Dec 2014 18:14

Laatste 3 maanden gaat accu lampje steeds vaker knipperen, lijkt steeds meer te worden.
Bij veel stroom gebruik maar ook alleen met ruitenwisser en knipper licht verder niets in gebruik.
Laad goed op geen probleem met accu en start snel, rij wel veel kleine stuken accu gisteren nog aan lading gehangen maar het blijft.
Lijkt mij dat koolborstel slecht begint te worden maar hij is nog geen 2 jaar oud rond 9000 km geleden nieuw in gegaan samen met accu vervangen.
Aansluiting even aangedraaid maar zat niet los ook bij startmotor nagekeken,
bij garage geweest maar dynamo laad goed volgen hun, weet iemand of het iets ander kan zijn of toch dynamo,
anders gaat lampje er uit heb toch aparte accu meter.
accu 63Ah, dynamo 100A
User avatar
Gerrit79
 
Donateur
Posts: 87
Joined: Sat 3 Dec 2011 18:02
Location: Breda
Car: 19 16v PhII

Re: Accu lampje

Postby MartijnG » Tue 16 Dec 2014 18:29

Wat is 'laad goed volgens hun'? We willen waardes weten :)

Even met een multimeter zelf meten met lopende motor op de accu. ZOlang je maar >14,1V bijlaadt zit het wel goed. Anders inderdaad even accupolen eraf, goed schoonmaken en weer monteren. Stekkers op de dynamo zelf ook eens even controleren en schoonmaken.

Je hebt een losse accumeter zeg je? Wat geeft die aan met lopende motor dan?
'85 GT Turbo & '85 5TL & '90 5TR-T "Rusty" & '79 Estafette Campert & '86 GT Turbo & '89 5GTX & '02 Clio II 1.5 dCi & '05 Megane 1.9 dCi (Daily) & '91 Clio 16v & '03 Clio II 1.6 16v Initiale LPG (Daily) & '06 Megane II Grand Tour 1.6 16v LPG (Daily)
User avatar
MartijnG
Über-Spammer
 
Donateur
Posts: 9994
Joined: Mon 18 Feb 2002 0:00
Location: Vlaardingen
Car: Renault 5 GT Turbo

Re: Accu lampje

Postby Gerrit79 » Tue 16 Dec 2014 19:24

Tussen 14,2v en 14,5v als je gas bij geeft heb zelf multimeter op gehad voor dat ik naar garage ben gegaan.
Is goed idee even schuur papiertje over aansluiting kan altijd proberen je weet maar nooit,
het is meer irritatie aan het worden het gevoel dat er iets niet goed is.
Aparte accu meter staat ook rond 14v, ook hij dipt wel even wat lager als je stroom gebruikt maar dat is normaal.
Na 3 maanden is het tijd om een keer te gaan zoeken maar als er verder niet gebeurt is dat best lastig zoeken |:
User avatar
Gerrit79
 
Donateur
Posts: 87
Joined: Sat 3 Dec 2011 18:02
Location: Breda
Car: 19 16v PhII

Re: Accu lampje

Postby Ronald1916V » Wed 17 Dec 2014 0:58

Zijn bij het vervangen van de koolborstels ook de sleepringen vervangen waar de koolborstels op lopen? Als dat niet het geval is dan weet je waar je moet zoeken, als de sleepringen op zijn krijg je namelijk hetzelfde probleem.
User avatar
Ronald1916V
 
Donateur
Posts: 5539
Joined: Sat 6 Aug 2005 18:12
Location: Zwolle
Car: Renault 19 2.0 16V

Re: Accu lampje

Postby Maarten-Jan » Wed 17 Dec 2014 7:51

Maakt de stekker op de dynamo voor het lampje op het dashboard niet gewoon slecht contact?
(dat is die stekker met 2 draden er in, 1 voor laden, 1 voor lampje op dash).
Maarten-Jan
 
Posts: 4552
Joined: Sun 29 Oct 2006 14:06
Location: Assen
Car: R19.R

Re: Accu lampje

Postby Jochem de Haas » Wed 17 Dec 2014 8:04

Dat denk ik ook MJ
User avatar
Jochem de Haas
Über-Spammer
 
Donateur
Posts: 13941
Joined: Thu 5 Apr 2001 0:00
Location: Oudewater

Re: Accu lampje

Postby Gerrit79 » Wed 17 Dec 2014 16:44

zal zondag alles opschuren en nakijken laat het wel weten of het weg is
ik neem aan als je nieuwe dynamo koopt alles nagekeken is, heb verder ook geen problemen met stroom.
User avatar
Gerrit79
 
Donateur
Posts: 87
Joined: Sat 3 Dec 2011 18:02
Location: Breda
Car: 19 16v PhII

Re: Accu lampje

Postby Maarten-Jan » Thu 18 Dec 2014 10:38

De dynamo uiteraard wel maar die stekker zit in je kabelboom, niet aan de dynamo. Het is de 2 polige stekker, aansluiting meestal bovenkant dynamo.

Mijn stekker is al een keer gesneuveld maar de stekker zit op de plek van de 2 blauwe krimp connectors.
Als je die los trekt gaat het lampje ook branden (en stopt de dynamo met laden).
Image
Maarten-Jan
 
Posts: 4552
Joined: Sun 29 Oct 2006 14:06
Location: Assen
Car: R19.R

Re: Accu lampje

Postby Gerrit79 » Sun 21 Dec 2014 17:45

Ok probleem gevonden was stekker aansluiting op dynamo,
heb pinnetjes beetje naar binnen gebogen dat die beter contact maakt ook contact spree gebruikt stekker was verder nog goed.
test ritje gemaakt en met vrijwel alle stroom vreters aan gehad lampje niet meer aan gegaan.
hartstikke bedankt voor jullie hulp.
User avatar
Gerrit79
 
Donateur
Posts: 87
Joined: Sat 3 Dec 2011 18:02
Location: Breda
Car: 19 16v PhII

Re: Accu lampje

Postby Maarten-Jan » Wed 24 Dec 2014 11:23

Soms is het makkelijker dan je denkt ;-)
Maarten-Jan
 
Posts: 4552
Joined: Sun 29 Oct 2006 14:06
Location: Assen
Car: R19.R

Return to Renault 19



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group